<h1>Om Sophie</h1>

Om Sophie

Jeg er født og opvokset i Gladsaxe. I dag bor jeg på Vesterbro med mine to børn Rosa og Rolf. Der har jeg boet i mere end halvdelen af mit liv.  

Det var især min mor, der lærte mig som lille, at indflydelse ikke er noget, man kan tage for givet. Men også at vi alle kan gøre en forskel. Den lærdom gav mig modet til at blive politisk aktiv og stille op til Folketinget og blive valgt for Socialdemokratiet som 27-årig. I den periode arbejdede jeg med sundhedspolitik og boligpolitik, hvor især de mest udsatte mennesker i København havde min opmærksomhed.

166746094 1587365881454877 8115710632907497416 N

Jeg mistede dog mit mandat ved valget i 2005 og gjorde i stedet min uddannelse færdig og fik job i Socialforvaltningen i København. Her arbejdede jeg med forholdene for psykisk syge, der gav mig indblik i en helt anden verden med stigmatisering og manglende muligheder. Jeg vendte tilbage til Folketinget i 2007 for at arbejde med bl.a. sundheds- og forskningspolitik, IT og integration af flygtninge- og indvandrere. Derudover har jeg været boligordfører og siddet i kulturudvalget, her stiftede jeg også bekendtskab med det store boligsociale arbejde der foregår i København og vigtigheden i en stærk boligsektor i en by, der fortsat vokser. 

 

Siden 2014 har jeg været Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, her har jeg arbejdet for en stærk Hovedstadsregion, hvor vækst og arbejdspladser for hele Danmark går hånd i hånd med en grøn fremtid. Og vi er heldigvis nået langt. Samtidig har jeg arbejdet målrettet for, at udvikle styringen af vores offentlige sektor, så vi kan skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen. Coronakrisen har for eksempel vist os, hvilket stærke sundhedsvæsen Danmark og Hovedstaden har. Der har været udfordringer og vi har bevæget os på ukendt terræn. Men sundhedsvæsenet og sundhedspersonalet har vist, hvor stærkt og robust det er. Det kan vi alle være stolte af.

 

Igennem min tid i Region Hovedstaden har jeg arbejdet for vækst og arbejdspladser til regionen. Derudover har jeg i kraft af min plads i regionen, siddet i bestyrelsen i Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity, der begge arbejder for at tiltrække turisme, vækst og arbejdspladser til København og resten af regionen. Jeg har på den måde arbejdet for København og Region Hovedstaden de sidste 8 år. 

IMG 1119 Billedet her er fra 2006, hvor jeg havde en økologisk urtehave i Ørestad. Her plantede vi solsikker og gulerødder i fællesskab.

Da muligheden for at stille op som Overborgmester i København bød sig i efteråret 2020, tog jeg et valg om at stille op. Jeg er Københavner og det har jeg været i mere end halvdelen af mit liv. Jeg lever og ånder for den by, vi sammen har skabt igennem generationer. Det er vores København. En by hvor vi kan hoppe i havnen, gå en tur i det fri, cykle rundt med vores børn og bo side om side på tværs af forskelligheder. Vores København er grundlæggende bundet sammen af den Københavnerånd vi selv har skabt og den vil jeg gerne bidrage til at vi gør endnu stærkere.