København skal være en by til hele livet. Som alle andre københavnere, ønsker ældre borgere et godt og aktivt liv med fritidsaktiviteter, rejser, kultur, venner, familie og måske endda et frivilligjob.
Ældre i København skal have muligheden for at være en aktiv del af byens puls, uanset alder, baggrund, størrelsen på pensionen, eller om du bor i Nordvest eller på Østerbro. Ældre borgere er en vigtig del af den livsnerve og det fællesskab, der eksisterer i København. Det er vores København.
I dag har København en række tilbud til københavnere over 65, fordi det er pensionsalderen. Det skal vi fortsat have. Men det skal også tænkes ind, at måden vi lever på, ændrer sig. Flere ældre københavnere ønsker at arbejde eller bidrage til fællesskabet på andre måder efter den formelle pensionsalder.
Det er en kæmpe ressource, som skal tænkes ind til glæde for København. Et mere grønt København tæt på boligen er også til stor glæde, når man kommer op i årene. Parker, byhaver, terapihaver ol. stimulerer sanserne og giver ro i sjælen.
Foruden de mange sunde og raske ældre, er der ældre med brug for hjælp. Det kan være hjælp til rengøring, indkøb eller personlig pleje eller med en plads på et af byens mange plejehjem. Det er fortsat afgørende, at København sikrer den gode velfærd til ældre med et svækket helbred. Det er kernevelfærd, og der må vi ikke gå på kompromis med servicen. Lige så vigtigt er det, at hjælpen gives på en værdig måde – i respekt for det enkelte menneske. Det skylder vi de ældre, der har knoklet for vores by igennem generationer.
Sophie Hæstorp Andersen Overborgmesterkandidat, København
Læs hele udspillet her
Det er langtfra alle i København, der lever det fede, priviligerede storbyliv. Børn vokser op i fattigdom, unge er hjemløse, og psykisk syge kæmper for fodfæste. Vi skal blive bedre til at gøre byen til et bedre sted for alle – også de mest udsatte.
Globalt er byer ansvarlige for 70 procent af CO2-udledningerne. Samtidig rammes de særlig hårdt af klimaforandringernes konsekvenser. I 2050 vil op mod 800 millioner byboere verden over være i risiko for oversvømmelser, tørke, vandmangel og ekstrem hede. Også københavnerne.
I vores København ønsker vi en folkeskole, hvor alle børn og unge får lige muligheder gennem det stærke fællesskab. Folkeskolens opgave er at løfte børn og unge uanset baggrund og hjælpe dem godt på vej i et samfund fyldt med muligheder. Får man ikke den rette start på livet, vil mulighederne begrænses, og det skal folkeskolen være et positivt og stærkt værn imod.
1.maj er en dag, vi skal bruge til, at minde hinanden om: At selvom vi som samfund har klaret os flot igennem coronakrisen; og - selvom vi som samfund har meget at være stolte af - så er der fortsat kampe at kæmpe.
I Vores København ønsker vi nogle af de mest fantasifulde, oplevelsesrige og mangfoldige grønne byrum overhovedet.
Socialdemokratiets vision for omstilling af trafikken og transporten til gavn for miljø og mennesker i København
København er en dejlig by. Måske verdens bedste storby at bo og leve i. Men vi drømmer om, at byen bliver endnu bedre. Derfor har vi sat 11 pejlemærker for, hvor vi gerne vil flytte byen hen.